Vaikka tämä blogi onkin SSO blogi, ajattelin erikoispostauksina postata silloin tällöin asiaa vähän erilaisista hevospeleistä. Tässä erikoispostauksessa syvennymme hieman vanhempaan peliin, Unelmahevonen.

unelmahevonen.jpg

Unelmahevonen on vanha hevospeli PC:lle. En muista, enkä myöskään löydä netistä kyseisen pelin valmistusvuotta, mutta jotain voimme päätellä siitä, että laitteistosuosituksena pelin kannessa on Windows -95/-98 !

Peli on enimmäkseen klikkailupeli, eli klikkaa esineitä ja aseta oikealle paikalleen jne. Ratsastusosiot toimivat nuolinäppäimillä, mutta hyppääminen tapahtuu hiiren vasenta näppäintä klikkaamalla (hypätä ei voi kuin vain hyppyosiossa).

Pelin ideana on tehdä talliaskareita, kuin oikeassa tallissa konsanaan! Harjaat, loimitat, ruokit, putsaat karsinoita... Monia juttuja. Voit myös vuokrata hevosen ja kilpailla, sekä saada töitä tallilta.

Ratsastustunnit jne maksavat, mutta mitä paremmin ne suorittaa, sitä enemmän niiden suorittamisesta saa rahaa. Rahalla taas voi ostaa lisää tunteja, tai varusteita itsellesi tai vuokrahevosellesi. Rahoilla voi myös vuokrata hevosen.

Varusteiden jne ostaminen toimii hauskasti, klikkaat kerhohuoneessa olevaa keltaista lehteä ja selaat ilmoituksia. Sitten näppäilet kiinnostavassa ilmoituksessa olevan puhelinnumeron vanhaan kunnon lankapuhelimeen ja soitat myyjälle. Kerhohuoneen toinen hauskuus on, että siellä voi keittää kahvia!

2.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Ratsastusosio on ylhäältäpäin kuvattu, niin maneesissa kuin ulkona (ulkona voi ratsastaa vain omalla vuokrahevosellaan). Esteet on taas kuvattu sivultapäin. Jotta pääsee ratsastamaan, on jokin hevosista laitettava kuntoon, eli harjattava, puhdistettava kaviot ja varustettava. Sitten sen voi valita listasta, että millä hevosella haluaa ratsastaa. Satuloituna voi siis olla vaikka kaikki tallin hevoset. Satulat, suitset, harjat ja loimet löytyvät satulahuoneesta. Jokaisella hevosella on omat varusteensa, eikä niitä voi sekoitella keskenään.

15.jpg

14.jpg

17.jpg

19.jpg

18.jpg

24.jpg

27.jpg

Ratsastusosiossa on valittavana 3 erilaista vaikeusastetta. Ratsasta näin- napin takaa peli kertoo sinulle sanallisesti mitä sinun tulee tehdä. Sitten voit myös katsoa esimerkin ja myös valita Näytä reitti, jolloin reitti pysyy tuossa kentän pohjassa ja seuraat vain viivaa.

26.jpg

28.jpg

29.jpg

Jokaisen hevosen karsinan ovessa on nimikyltti, jossa on hepan nimi ja ruokintatiedot. Ruokintatiedot näkee myös Rehu ja oljet huoneesta rehupuolelta.

16.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

Rehuhuoneen toisessa päädyssä on olkia, joita levitetään puhdistettuun karsinaan. Hevosille voi myös antaa vettä. Karsinan puhdistuksen ajaksi hevonen on siirrettävä käytävälle.

23.jpg

32.jpg

33.jpg

Kerhohuoneessa voi myös lueskella hevostietokirjaa ja osallistua teoriatunteihin. Teoriatunneista saa myös rahaa. Teoriatunneilla kysytään kysymyksiä, joihin sinun on valittava oikea vastaus. Sieltä voi myös osallistua kilpailuihin.

3.jpg

4.jpg

31.jpg

9.jpg

Kaapit huoneessa on luonnollisesti hoitajien kaapit. Siellä on myös sinun kaappisi. Kaapissa näkyvät kaikki esineet mitä olet ostanut, sekä päiväkirja. Päiväkirjaan asennetaan salasana, joten sitä ei voi kuka vain aukaista ! (Joskus lapsena kirjoitin oikeasti sinne päiväkirjaa, koska pidin pelistä niin paljon:D). Päiväkirjassa on myös ns Hevossivut, jonne voit kirjoitella tuntemiesi hevosten tietoja jne.

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Tälläinen peli :). Itse pidän tästä paljon, en sitten tiedä onko se vain lapsuuden nostalgiaa. Peliin on mielestäni saatu yllättävän hyvät grafiikat, ajatellen pelin ikää. Kauan tätä ei jaksa pelata, mutta suosittelen tätä silti, mikäli pidät hevospeleistä muutenkin. Vaikka peli on todella vanhalle Windowsille, toimii se mun Windows 8 oikein mainiosti, ilman mitään ongelmia.

Pelin ilmaisen demon, sekä ostaa kokoversion (hinta vaivainen 3€) voit ostaa TÄSTÄ linkistä. Hauskoja pelihetkiä, mikäli päätät kokeilla tätä ! :).